Dilmah Exceptional Peppermint Leaves with Ceylon Cinnamon [85g]

26,45 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie
2 Przedmioty

Liście mięty pieprzowej oraz kora oryginalnego cejlońskiego cynamonu dają napar naturalnie aromatyczny i orzeźwiający - delikatnie korzenny z nutą słodyczy.

Ilość

 85g herbaty sypkiej w metalowej puszce

Składniki: liście mięty pieprzowej (50%), cynamon (50%).
Masa netto: 85g

2 Przedmioty
  • PŁATNOŚCI
    PŁATNOŚCI

    Akceptujemy płatności zarówno gotówkowe, jak i bezgotówkowe.

  • DARMOWA DOSTAWA
    DARMOWA DOSTAWA

    Wszystkie zamówienia powyżej 350zł dostarczamy do Państwa za darmo.

  • GWARANCJA NAJLEPSZEJ CENY
    GWARANCJA NAJLEPSZEJ CENY

    Najwyższa jakość towarów za najniższą cenę.

  • DEGUSTACJA NA MIEJSCU
    DEGUSTACJA NA MIEJSCU

    Zapraszamy do spróbowania naszych produktów w firmowej kawiarni.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

GENMAICHA HERBATA ZIELONA...

65,85 zł

Trdycyjna japońska mieszanka zieloej herbaty sencha z prażonym ryżem.Do stworzenia tej właśnie mieszanki przyczynli się żyjący w zamierzchłych czasach chłopi,którzy mieszali senchę z ryżem,aby wchłaniał wilgoć i zapobiegał jej przedwczesnemu zepsuciu.

Genmaicha NEWBY daje esencjonalny,zielonożółty napar o intensywnym orzechowym aromacie i wyrazistym smaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

LINDEN FLOWERS HERBATA...

70,50 zł

Słodycz lipowego kwiecia doskonale komponuje się z cytrusowym posmakiem trawy,tworząc delikatny,orzeżwiający napar o niepowtarzalnym,słodko-pikantnym smaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

Herbata Newby Earl Grey...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz

ORIENTAL SENCHA HERBATA...

70,50 zł

Barwna kompozycja zielonej herbaty sencha z płatkami kwiatów nie tylko cieszy oko,ale również wspaniale smakuje.Aromat świeżego kwiecia doskonale komponuje się z charakterystyczną,ryżową wonią i posmakiem wybornej senchy,dając jasnożółty napar o zniewalającym zapachu ukwieconej łąki.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz
speaker_phone
604 517 485

Zadzwoń do nas!

access_time
Pon - Pt / 8:00 - 16:00

Godziny pracy !