

Urnex Cafiza 2 to uniwersalny środek czyszczący do ekspresów kolbowych oraz automatycznych.
Urnex Cafiza 2 to uniwersalny środek czyszczący do ekspresów kolbowych oraz automatycznych. Czyści wszystkie elementy ekspresu, które mają styczność z kawą podczas procesu jej parzenia. Możesz wyczyścić nim kolbę, sitka i inne elementy Twojego ekspresu
Akceptujemy płatności zarówno gotówkowe, jak i bezgotówkowe.
Wszystkie zamówienia powyżej 350zł dostarczamy do Państwa za darmo.
Najwyższa jakość towarów za najniższą cenę.
Zapraszamy do spróbowania naszych produktów w firmowej kawiarni.
100g herbaty sypkiej w metalowej puszce
Składniki: czarna cejlońska herbata, aromat bergamoty (1,7%).
Masa netto: 100g
Grubszy niż standardowe wafle do lodów, uszczelniony od środka solidną warstwą czekolady. Przystosowany do serwowania napojów gorących typu espresso lub cappuccino. Wafel o pojemności 120 ml, w opakowaniu 36 sztuk (każda sztuka pakowana w osobny szczelny woreczek)
100g herbaty sypkiej w metalowej puszce
Składniki: zielona herbata, liście mięty pieprzowej (15%), liście trawy cytrynowej (5%)
Masa netto: 100g
Grubszy niż standardowe wafle do lodów, uszczelniony od środka solidną warstwą czekolady. Przystosowany do serwowania napojów gorących typu espresso lub cappucino. Wafel o pojemności 120 ml, w opakowaniu 36 sztuk (każda sztuka pakowana w osobny szczelny woreczek)
MONIN TEA SET to zestaw trzech lubianych przez Państwa syropów do wykorzystania zarówno jako wzbogacenie smaku herbaty ale też np. lemoniad. W skład zestawu wchodzą 3 syropy mojito mint, maracuja, oraz kwiat czarnego bzu w pojemności 50 ml każdy.
W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.
Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.
Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).
100g herbaty sypkiej w metalowej puszce
Składniki: czarna cejlońska herbata, aromaty: francuskiej wanilii (3.8%) i róży (0,5%)
Masa netto: 100g
100g herbaty sypkiej w metalowej puszce
Składniki: 100% czysta czarna cejlońska herbata, bez dodatków
Masa netto: 100g
W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.
Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.
Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).
Środek do usuwania osadów wapiennych powstających w wyniku podgrzewania wody w Twoim ekspresie automatycznym i przelewowym. Dzięki regularnemu odkamienianiu ekspres będzie działał długo i sprawnie.
Produkt jest nietoksyczny i biodegradowalny.
Sprawdzi się w każdym ekspresie automatycznym, przelewowym oraz czajnikach do wody.
Assam to jeden z najmniej zaludnionych terenów Indii, na którym od czerwca do września występują monsuny. Jednak w tym właśnie rozległym, surowym, szklarnianym klimacie rosną jedne z najlepszych herbat na świecie, w szczególności na wyżynnych terenach Assamu.
MONIN Rantcho Lime to łatwy i wygodny w użyciu koncentrat limonkowy, który nadaje świeżości klasycznym koktajlom takim jak: tradycyjny gin-tonik, margarita, czy mojito.
KOLOR Mętny jasny zółty
ZAPACH Swieżej limonki SMAK Świeży cytrusowy
POSMAK Kwaśny
POŁĄCZENIA SMAKOWE Owoce, zioła, cytrusy
ZASTOSOWANIA Cocktails, mocktailsza lemoniady MONIN Cloudy Lemonade. Idealny do stworzenia klasycznej lemoniady lub lemoniady smakowej.
Ocet balsamiczny produkowany jest z kiści winogron ze szczepu Lambrusco i Trebbiano dojrzewających co najmniej jeden rok w drewnianych beczkach. Ocet z przeznaczeniem do dłuższego dojrzewania jest przelewany każdego roku z jednej beczki do drugiej, za każdym razem z innego drewna: dębowego, czereśniowego, kasztanowego, jałowca, akacji. W ten sposób ocet balsamiczny nabiera niepowtarzalnego zapachu, koloru i smaku.
Herbata ta pochodzi z prowincji Hunan, jednego z najsłynniejszych regionów Chin produkujących herbatę. Ciasno skręcone listki tej herbaty są specjalnie zwijane w kształt spiralek. Chińska nazwa tej herbaty to „Ling Luo Chun” i odnosi się do jej spiralnego kształtu oraz wiosennego sezonu, podczas którego jest produkowana.
Mieszanka skomponowana z wysokiej jakości ziaren arabiki oraz Robusty o intensywnej cielistości i silnym aromacie z nutami przypraw i migdałów.Bardzo dobrze komponuje się z mlekiem.
Frederico Bonomi - twórca firmy – rozpoczął swoją działalność w 1886 roku zaczynając od małego sklepiku kolonialnego w centrum Mediolanu. Jego drogeria zyskała szybko uznanie wśród wymagających klientów dzięki opracowanym, wyszukanym mieszankom oferowanych kaw. Zamiłowanie do wykonywanej pracy stworzyło fundamenty pod trudny ale stały rozwój palarni, zjednało kolejne pokolenia i doprowadziło do obecności marki nie tylko we Włoszech Północnych ale także poza granicami kraju. Zakład, prócz znanych swoich produktów, stał się także szanowanym importerem surowych ziaren dla innych z branży.
W 1982 roku, w wyniku ekspansji BONOMI, pojawiła się możliwość zamiany małej, wiekowej siedziby z Mediolanu do okolicznego Binasco, gdzie zainstalowano nowe i nowoczesne urządzenia oraz linie technologiczne, które całkowicie zautomatyzowały proces produkcji.
W 1997, z fuzji z innymi dwoma prażalniami (m.in. Mokito), powstał BOMOCAF. Połączono produkcję wszystkich członków, przy czym każdy z udziałowców zachował swoje mieszanki, filozofię prowadzenia podmiotu i odrębność handlową. Celem konsorcjum byla optymalizacja jakości i racjonalizacja kosztów.
Kawy, które wchodzą w skład mieszanek BONOMI, pochodzą z najlepszych plantacji na świecie. Jakość finalna i konkurencyjna cena są gwarantowane poprzez powiązania prawne (powołano spółki-matki) z plantatorami surowych kaw. Palarnia ma filie bezpośrednie w Bangalore (Indie) i Santos (Brazylia), kontrolujące jakość u źródeł i cały proces eksportu do Włoch.
BONOMI od stu lat utrzymuje swoje stare, cenne recepty mieszanek, których pilnie strzeże. Bogate doświadczenie i zamiłowanie do kaw oraz nowoczesne techniki prażenia pestek torują drogę firmie od rynku lokalnego w świat. Wysokie normy szerokiej gamie produktów gwarantuje system ISO 9001.
Mango są pyszne jako obrane ze skórki i jedzone na surowo oraz użyte w sałatkach oraz sosach owocowych. Ich żółty lub pomarańczowy miąższ jest soczysty, posiada dystyngowany słodki smak.
BARWA:
Nieprzejrzysty, mętny pomarańczowy
SMAK:
Słodki aromat mango z nutką pieprzu. Przeważa gorący i trwały aromat pieprzu Serrano z słodkim mango. Delikatnie cierpki
ZASTOSOWANIA:
Mrożone herbaty, lemoniady, napoje gazowane, margerity, koktajle, kawy latte
Dodanie do napojów smaku piernika firmy MONIN oddaje przytulne uczucie ciepła przy kominku.Smak ten stanowi doskonałą,zrównoważoną mieszaninę imbiru i cynamonu ze smakiem prawdziwego piernika.Oprócz sezonu zimowego można go stosować przez cały rok w milkshake'ach oraz zimnych i mrożonych kawach.
BARWA
Żywa,złota z przebłyskami bursztynowymi
SMAK
Złożony bukiet przypraw z mocną nutką cynamonu.Smak piernika.
ZASTOSOWANIA
Kawy,mleka smakowe,napoje deserowe,koktajle,kakao
DOSTĘPNE OBJĘTOŚCI: 0,7L
Cioco Delice-prawdziwa włoska gęsta czekolada o wyjątkowym i niepowtarzalnym smaku i aksamitnej konsystencji,swoim smakiem zachwycająca nawet najbardziej wyrafinowane gusta.Idealna do przyrządzania sposobem domowym,oraz do profesjonalnych maszyn.Zawartość kakao :32%.
Zadzwoń do nas!
Godziny pracy !