Herbata Newby Earl Grey saszetki 50 sztuk.

37,52 zł
Brutto
5 Przedmioty

 

EARL GREY

HERBATA CZARNA W SASZETKACH

Masa netto:100 g

Składniki: herbata czarna 96% ,aromat bergamotki 4%.

Szlachetna czarna herbata o pełnym smaku ,jasnym kolorze,naturalnym aromacie i cytrusowej nucie dojrzałej bergamotki.

Ilość

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

5 Przedmioty
  • PŁATNOŚCI
    PŁATNOŚCI

    Akceptujemy płatności zarówno gotówkowe, jak i bezgotówkowe.

  • DARMOWA DOSTAWA
    DARMOWA DOSTAWA

    Wszystkie zamówienia powyżej 350zł dostarczamy do Państwa za darmo.

  • GWARANCJA NAJLEPSZEJ CENY
    GWARANCJA NAJLEPSZEJ CENY

    Najwyższa jakość towarów za najniższą cenę.

  • DEGUSTACJA NA MIEJSCU
    DEGUSTACJA NA MIEJSCU

    Zapraszamy do spróbowania naszych produktów w firmowej kawiarni.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

ORIENTAL SENCHA HERBATA...

70,50 zł

Barwna kompozycja zielonej herbaty sencha z płatkami kwiatów nie tylko cieszy oko,ale również wspaniale smakuje.Aromat świeżego kwiecia doskonale komponuje się z charakterystyczną,ryżową wonią i posmakiem wybornej senchy,dając jasnożółty napar o zniewalającym zapachu ukwieconej łąki.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

Herbata Newby Truskawka &...

29,34 zł

Dla Newby herbata to nie tylko wielka pasja, ale także sztuka, nauka, historia, dziedzictwo i styl życia.

Przez wiele tysięcy lat szlachetna sztuka picia herbaty cieszyła się niezachwianą, chwalebną renomą. Niestety industrializacja handlu na początku XX wieku przyczyniła się do upadku herbacianej kultury – wraz z rozwojem przemysłu duże kompanie herbaciane zaczęły przedkładać ilość dostarczanych produktów nad ich jakość.

Herbaty Newby to gwarancja niezmiennej świeżości, jakości i charakteru. Wszystkie nasze produkty zachowują naturalne walory smakowe i zapachowe i pozostają tak świeże, jak w dniu, w którym opuściły plantację. 

visibility Zobacz

Herbata Newby Ceylon...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz

Herbata Newby Assam...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz

Herbata Newby Zielona Kwiat...

38,75 zł

Herbat zielonych, podobnie, jak białych, nie poddaje się w ogóle procesowi oksydacji, a enzymy z przeznaczonych do ich produkcji liści uwalnia się dopiero na etapie prażenia i suszenia. Zgodnie z tradycyjną metodą chińską herbaty zielone duszono na gorącym woku, a w Japonii poddawano działaniu gorącej pary.

Zielone herbaty stanowią ponad siedemdziesiąt procent wszystkich herbat produkowanych w Chinach, mimo iż do tej pory cieszą się większą popularnością niż herbaty czarne w jedynie w krajach wschodnich. Tajniki produkcji i tworzenia najbardziej wyszukanych rodzajów herbat zielonych przekazywano z pokolenia na pokolenie przez wieki.

Herbaty zielone dają zielonkawy napar o pełnym, bardzo charakterystycznym smaku. Prażone herbaty chińskie można rozpoznać po wyraźnie wyczuwalnej nucie orzechów. Z kolei zielone herbaty japońskie charakteryzuje roślinny, ryżowy smak.

visibility Zobacz

Herbata Newby Green Sencha...

38,13 zł

Herbat zielonych, podobnie, jak białych, nie poddaje się w ogóle procesowi oksydacji, a enzymy z przeznaczonych do ich produkcji liści uwalnia się dopiero na etapie prażenia i suszenia. Zgodnie z tradycyjną metodą chińską herbaty zielone duszono na gorącym woku, a w Japonii poddawano działaniu gorącej pary.

Zielone herbaty stanowią ponad siedemdziesiąt procent wszystkich herbat produkowanych w Chinach, mimo iż do tej pory cieszą się większą popularnością niż herbaty czarne w jedynie w krajach wschodnich. Tajniki produkcji i tworzenia najbardziej wyszukanych rodzajów herbat zielonych przekazywano z pokolenia na pokolenie przez wieki.

Herbaty zielone dają zielonkawy napar o pełnym, bardzo charakterystycznym smaku. Prażone herbaty chińskie można rozpoznać po wyraźnie wyczuwalnej nucie orzechów. Z kolei zielone herbaty japońskie charakteryzuje roślinny, ryżowy smak.

visibility Zobacz

MONIN RANTCHO - koncentrat...

21,49 zł

Sok z cytryny jest bogaty w witaminę C i ma wiele kulinarnych zastosowań. MONIN Cytryna jest bez cukrowym koncentratem   bez miąższu i 50% sokiem z najlepszych sycylijskich cytryn. Chętnie wybierany przez barmanów, którzy poszukują wygodnej i w smaku prawdziwej alternatywy dla soku cytrynowego.

BARWA Pochmurny żółty

SMAK Świeży i kwaśny, po prostu sok z wyciskanych cytryn.

ZASTOSOWANIA Koktajle, herbaty, soki, kulinaria   

visibility Zobacz

HERBATA NEWBY ENGLISH...

22,41 zł

Herbata czarna English Breakfast w saszetkach 25 szt.

Rozsławiona w XIX w. przez angielską królową Wiktorię niezwykle popularna mieszanka czarnych herbat assam, cejlon oraz herbaty kenijskiej. Filiżanka bursztynowego, mocnego i aromatycznego naparu o bogatym smaku to idealny wybór na dobre rozpoczęcie dnia. Doskonała do śniadania.
visibility Zobacz
speaker_phone
604 517 485

Zadzwoń do nas!

access_time
Pon - Pt / 8:00 - 16:00

Godziny pracy !