HERBATA NEWBY ZIELONA EARL GREEN SASZETKI 25 SZTUK

27,98 zł
Brutto
3 Przedmioty

Herbata zielona z bergamotką Earl Green saszetki 25 szt.

NOTY DEGUSTACYJNE

Aromatyczny napar jasnej barwy o orzeźwiającym słodkim posmaku, z cytrusową nutą bergamotki.

INSTRUKCJA PARZENIA

Zalej saszetkę wodą o temperaturze 70-80°C (po zagotowaniu wody odczekaj kilka minut) i pozostaw do zaparzenia na 1-2 minuty.

SKŁAD

Zielona herbata, naturalny aromat bergamotki.

WAGA

50g

Ilość

Oryginalna mieszanka Earl Green to najnowsza propozycja Newby, a jednocześnie nieco lżejsza wariacja powszechnie znanej i lubianej mieszanki earl grey, czyli czarnej herbaty wzbogaconej orzeźwiającą nutą cytrusów. Bazą Earl Green jest jednak najlepszej jakości herbata zielona. Unikalna mieszanka starannie wyselekcjonowanych liści wybornej herbaty zielonej wzbogaconej naturalnym olejkiem gorzkiej pomarańczy daje aromatyczny napar o wyraźnie wyczuwalnym, znajomo "brzmiącym" aromacie i zaskakująco słodkim posmaku.

3 Przedmioty
  • PŁATNOŚCI
    PŁATNOŚCI

    Akceptujemy płatności zarówno gotówkowe, jak i bezgotówkowe.

  • DARMOWA DOSTAWA
    DARMOWA DOSTAWA

    Wszystkie zamówienia powyżej 350zł dostarczamy do Państwa za darmo.

  • GWARANCJA NAJLEPSZEJ CENY
    GWARANCJA NAJLEPSZEJ CENY

    Najwyższa jakość towarów za najniższą cenę.

  • DEGUSTACJA NA MIEJSCU
    DEGUSTACJA NA MIEJSCU

    Zapraszamy do spróbowania naszych produktów w firmowej kawiarni.

Herbata Newby Green Sencha...

38,13 zł

Herbat zielonych, podobnie, jak białych, nie poddaje się w ogóle procesowi oksydacji, a enzymy z przeznaczonych do ich produkcji liści uwalnia się dopiero na etapie prażenia i suszenia. Zgodnie z tradycyjną metodą chińską herbaty zielone duszono na gorącym woku, a w Japonii poddawano działaniu gorącej pary.

Zielone herbaty stanowią ponad siedemdziesiąt procent wszystkich herbat produkowanych w Chinach, mimo iż do tej pory cieszą się większą popularnością niż herbaty czarne w jedynie w krajach wschodnich. Tajniki produkcji i tworzenia najbardziej wyszukanych rodzajów herbat zielonych przekazywano z pokolenia na pokolenie przez wieki.

Herbaty zielone dają zielonkawy napar o pełnym, bardzo charakterystycznym smaku. Prażone herbaty chińskie można rozpoznać po wyraźnie wyczuwalnej nucie orzechów. Z kolei zielone herbaty japońskie charakteryzuje roślinny, ryżowy smak.

visibility Zobacz
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

HERBATA NEWBY ASSAM...

22,41 zł

Z położonego w północno-wschodniej części Indii regionu Assam pochodzi jedna z najbardziej znanych czarnych herbat na świecie. Mieszanka złotych tipsów i dojrzałych, poddanych pełnej fermentacji liści daje mocny bursztynowy napar o charakterystycznym posmaku słodu i aromacie melasy.

visibility Zobacz

Herbata Newby Truskawka &...

29,34 zł

Dla Newby herbata to nie tylko wielka pasja, ale także sztuka, nauka, historia, dziedzictwo i styl życia.

Przez wiele tysięcy lat szlachetna sztuka picia herbaty cieszyła się niezachwianą, chwalebną renomą. Niestety industrializacja handlu na początku XX wieku przyczyniła się do upadku herbacianej kultury – wraz z rozwojem przemysłu duże kompanie herbaciane zaczęły przedkładać ilość dostarczanych produktów nad ich jakość.

Herbaty Newby to gwarancja niezmiennej świeżości, jakości i charakteru. Wszystkie nasze produkty zachowują naturalne walory smakowe i zapachowe i pozostają tak świeże, jak w dniu, w którym opuściły plantację. 

visibility Zobacz

Herbata Newby Chamomile...

29,34 zł

Starożytni Egipcjani cenili rumianek ze względu na jego właściwości regenerujące i uważali za eliksir młodości. Z kolei w XVII-wiecznej Europie rumianek, z racji swoich właściwości, był już powszechnie znanym zielem stosowanym w celach leczniczych, jako remedium o działaniu przeciwzapalnym i kojącym. Mieszanka aromatycznych, w pełni rozwiniętych kwiatów rumianku daje klarowny, jasnożółty napar o miodowym aromacie świeżo skoszonej łąki i bogatym, słodkim posmaku.

visibility Zobacz

HERBATA NEWBY DARJEELING...

22,41 zł

Darjeeling produkuje się w słynącym z najlepszych na świecie herbat indyjskim regionie o tej samej nazwie. Mieszanka zielonkawych liści ze srebrzystymi tipsami (pąkami liściowymi) zwana jest powszechnie “szampanem wśród herbat”. Miano to zawdzięcza niepowtarzalnym walorom naparu - kwietny aromat i unikalny posmak gron muszkatu to efekt panujących na zboczach Himalajów warunków pogodowych, w których rosną tamtejsze plantacje. Złocisty, delikatnie wytrawny w smaku darjeeling na długo zapada w pamięć.

visibility Zobacz

Herbata Newby Green Sencha...

38,13 zł

Herbat zielonych, podobnie, jak białych, nie poddaje się w ogóle procesowi oksydacji, a enzymy z przeznaczonych do ich produkcji liści uwalnia się dopiero na etapie prażenia i suszenia. Zgodnie z tradycyjną metodą chińską herbaty zielone duszono na gorącym woku, a w Japonii poddawano działaniu gorącej pary.

Zielone herbaty stanowią ponad siedemdziesiąt procent wszystkich herbat produkowanych w Chinach, mimo iż do tej pory cieszą się większą popularnością niż herbaty czarne w jedynie w krajach wschodnich. Tajniki produkcji i tworzenia najbardziej wyszukanych rodzajów herbat zielonych przekazywano z pokolenia na pokolenie przez wieki.

Herbaty zielone dają zielonkawy napar o pełnym, bardzo charakterystycznym smaku. Prażone herbaty chińskie można rozpoznać po wyraźnie wyczuwalnej nucie orzechów. Z kolei zielone herbaty japońskie charakteryzuje roślinny, ryżowy smak.

visibility Zobacz

HERBATA NEWBY EARL GREY...

22,41 zł

Aromatyczna mieszanka czarnej herbaty wzbogacona olejkiem z bergamotki zawdzięcza swoją nazwę brytyjskiemu premierowi, hrabiemu Grey, który, jak wieść niesie, spopularyzował ją w Wielkiej Brytanii. Daje intensywny napar o pełnym, wyrazistym smaku i charakterystycznym cytrusowym aromacie.

visibility Zobacz

Herbata Newby Earl Grey...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz
speaker_phone
604 517 485

Zadzwoń do nas!

access_time
Pon - Pt / 8:00 - 16:00

Godziny pracy !