Herbaty sypane w torbach

Aktywne filtry

BLUE PEAK HERBATA ZIELONA...

162,64 zł

Bardzo rzadką herbatę typu blue peak wytwarza się ręcznie z liści zbieranych wczesną wiosną na plantacjach uprawianych w rejonie Gór Błękitnych na południu Indii.Z gałązki zrywane są tylko dwa ostatnie listki oraz zalążek jeszcze nie rozwiniętego liścia(tzw.tips),dzięki czemu napar zyskuje niepowtarzalny smak - charakteryzuje go wyrażnie wyczuwalna woń i słodkawy posmak melona kantalupa.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

GYOKURO HERBATA ZIELONA...

113,21 zł

Herbata gyokuro jest niezwykle popularna w Japonii.Krzewy,z których zbiera się liście do produkcji osłania się przed światłem słonecznym lub uprawia w zacienionych miejscach,dzięki czemu charakterystyczny dla herbat zielonych gorzki posmak zostaje znacznie zredukowany,a bogate w chlorofil liście dają intensywnie zielony napar o wyrafinowanym,roślinnym posmaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

LONGJING ZIELONA HEBATA...

176,68 zł

Nieopodal Hangzhou,stolicy chińskiej prowincji Longjing,znajdują się plantacje,z kórych pochodzi jedna z najbardziej znanych i cenionych na świecie herbat zielonych.Liście słynącej delikatnością smaku longjing są w procesie produkcji prażone na woku,dzięki czemu nabierają specyficznego smaku i aromatu orzechów laskowych.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencj

visibility Zobacz

GENMAICHA HERBATA ZIELONA...

65,85 zł

Trdycyjna japońska mieszanka zieloej herbaty sencha z prażonym ryżem.Do stworzenia tej właśnie mieszanki przyczynli się żyjący w zamierzchłych czasach chłopi,którzy mieszali senchę z ryżem,aby wchłaniał wilgoć i zapobiegał jej przedwczesnemu zepsuciu.

Genmaicha NEWBY daje esencjonalny,zielonożółty napar o intensywnym orzechowym aromacie i wyrazistym smaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

LINDEN FLOWERS HERBATA...

70,50 zł

Słodycz lipowego kwiecia doskonale komponuje się z cytrusowym posmakiem trawy,tworząc delikatny,orzeżwiający napar o niepowtarzalnym,słodko-pikantnym smaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

GARDEN BERRIES HERBATA...

113,21 zł

Mieszanka zielonej herbaty z soczystymi owocami jagodowymi daje klarowny napar o intensywnej barwie i świeżym,owocowym smaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

GREEN SANGUINELLO HERBATA...

113,21 zł

Mieszanka zielonej herbaty z hiszpańską pomarańczą malinową sanguinello.Kawałki owocu nadają naparowi czerwonawą barwę oraz orzeżwiający cytrusowy smak i aromat.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

JASMIN PEARLS HERBATA...

196,80 zł

Mieszanka ręcznie zwijanych w kulki liści chińskiej zielonej herbaty z tipsami,czyli szczytowymi zalążkami nierozwiniętych jeszcze liści.Po zwinięciu herbaciane kulki leżakują pod grubą warstwą jaśminowych kwiatów,dopóki całkowicie nie wchłoną ich aromatu.Po zaparzeniu rozwijają się , uwalniając olśniewający aromat i nadając naparowi jasnożółtą barwę oraz delikatny,słodki posmak jaśminowego kwiecia.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

ORIENTAL SENCHA HERBATA...

70,50 zł

Barwna kompozycja zielonej herbaty sencha z płatkami kwiatów nie tylko cieszy oko,ale również wspaniale smakuje.Aromat świeżego kwiecia doskonale komponuje się z charakterystyczną,ryżową wonią i posmakiem wybornej senchy,dając jasnożółty napar o zniewalającym zapachu ukwieconej łąki.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz
speaker_phone
604 517 485

Zadzwoń do nas!

access_time
Pon - Pt / 8:00 - 16:00

Godziny pracy !