Herbaty w saszetkach

Herbaty w saszetkach

Aktywne filtry

HERBATA NEWBY ENGLISH...

22,41 zł

Herbata czarna English Breakfast w saszetkach 25 szt.

Rozsławiona w XIX w. przez angielską królową Wiktorię niezwykle popularna mieszanka czarnych herbat assam, cejlon oraz herbaty kenijskiej. Filiżanka bursztynowego, mocnego i aromatycznego naparu o bogatym smaku to idealny wybór na dobre rozpoczęcie dnia. Doskonała do śniadania.
visibility Zobacz

HERBATA NEWBY EARL GREY...

22,41 zł

Aromatyczna mieszanka czarnej herbaty wzbogacona olejkiem z bergamotki zawdzięcza swoją nazwę brytyjskiemu premierowi, hrabiemu Grey, który, jak wieść niesie, spopularyzował ją w Wielkiej Brytanii. Daje intensywny napar o pełnym, wyrazistym smaku i charakterystycznym cytrusowym aromacie.

visibility Zobacz

HERBATA NEWBY ZIELONA EARL...

27,98 zł

Oryginalna mieszanka Earl Green to najnowsza propozycja Newby, a jednocześnie nieco lżejsza wariacja powszechnie znanej i lubianej mieszanki earl grey, czyli czarnej herbaty wzbogaconej orzeźwiającą nutą cytrusów. Bazą Earl Green jest jednak najlepszej jakości herbata zielona. Unikalna mieszanka starannie wyselekcjonowanych liści wybornej herbaty zielonej wzbogaconej naturalnym olejkiem gorzkiej pomarańczy daje aromatyczny napar o wyraźnie wyczuwalnym, znajomo "brzmiącym" aromacie i zaskakująco słodkim posmaku.

visibility Zobacz

HERBATA NEWBY DARJEELING...

22,41 zł

Darjeeling produkuje się w słynącym z najlepszych na świecie herbat indyjskim regionie o tej samej nazwie. Mieszanka zielonkawych liści ze srebrzystymi tipsami (pąkami liściowymi) zwana jest powszechnie “szampanem wśród herbat”. Miano to zawdzięcza niepowtarzalnym walorom naparu - kwietny aromat i unikalny posmak gron muszkatu to efekt panujących na zboczach Himalajów warunków pogodowych, w których rosną tamtejsze plantacje. Złocisty, delikatnie wytrawny w smaku darjeeling na długo zapada w pamięć.

visibility Zobacz

HERBATA NEWBY CEYLON...

22,41 zł

Herbata czarna lankijska Ceylon w saszetkach 25 szt.

Herbata Newby Ceylon pochodzi z plantacji w górzystym regionie Uva na Sri Lance, niegdyś zwanej właśnie Cejlonem. Panujące na wysokości ok. 1500 m warunki stworzone przez owiewające wyspę dwa razy w roku monsuny sprawiają, iż herbata nabiera niezwykle wyrazistego charakteru, dając po zaparzeniu esencjonalny, pobudzający napar o orzeźwiającym, korzennym posmaku.
visibility Zobacz

HERBATA NEWBY ASSAM...

22,41 zł

Z położonego w północno-wschodniej części Indii regionu Assam pochodzi jedna z najbardziej znanych czarnych herbat na świecie. Mieszanka złotych tipsów i dojrzałych, poddanych pełnej fermentacji liści daje mocny bursztynowy napar o charakterystycznym posmaku słodu i aromacie melasy.

visibility Zobacz

Herbata Newby Chamomile...

29,34 zł

Starożytni Egipcjani cenili rumianek ze względu na jego właściwości regenerujące i uważali za eliksir młodości. Z kolei w XVII-wiecznej Europie rumianek, z racji swoich właściwości, był już powszechnie znanym zielem stosowanym w celach leczniczych, jako remedium o działaniu przeciwzapalnym i kojącym. Mieszanka aromatycznych, w pełni rozwiniętych kwiatów rumianku daje klarowny, jasnożółty napar o miodowym aromacie świeżo skoszonej łąki i bogatym, słodkim posmaku.

visibility Zobacz

Herbata Newby Zielona Kwiat...

38,75 zł

Herbat zielonych, podobnie, jak białych, nie poddaje się w ogóle procesowi oksydacji, a enzymy z przeznaczonych do ich produkcji liści uwalnia się dopiero na etapie prażenia i suszenia. Zgodnie z tradycyjną metodą chińską herbaty zielone duszono na gorącym woku, a w Japonii poddawano działaniu gorącej pary.

Zielone herbaty stanowią ponad siedemdziesiąt procent wszystkich herbat produkowanych w Chinach, mimo iż do tej pory cieszą się większą popularnością niż herbaty czarne w jedynie w krajach wschodnich. Tajniki produkcji i tworzenia najbardziej wyszukanych rodzajów herbat zielonych przekazywano z pokolenia na pokolenie przez wieki.

Herbaty zielone dają zielonkawy napar o pełnym, bardzo charakterystycznym smaku. Prażone herbaty chińskie można rozpoznać po wyraźnie wyczuwalnej nucie orzechów. Z kolei zielone herbaty japońskie charakteryzuje roślinny, ryżowy smak.

visibility Zobacz

Herbata Newby Green Sencha...

38,13 zł

Herbat zielonych, podobnie, jak białych, nie poddaje się w ogóle procesowi oksydacji, a enzymy z przeznaczonych do ich produkcji liści uwalnia się dopiero na etapie prażenia i suszenia. Zgodnie z tradycyjną metodą chińską herbaty zielone duszono na gorącym woku, a w Japonii poddawano działaniu gorącej pary.

Zielone herbaty stanowią ponad siedemdziesiąt procent wszystkich herbat produkowanych w Chinach, mimo iż do tej pory cieszą się większą popularnością niż herbaty czarne w jedynie w krajach wschodnich. Tajniki produkcji i tworzenia najbardziej wyszukanych rodzajów herbat zielonych przekazywano z pokolenia na pokolenie przez wieki.

Herbaty zielone dają zielonkawy napar o pełnym, bardzo charakterystycznym smaku. Prażone herbaty chińskie można rozpoznać po wyraźnie wyczuwalnej nucie orzechów. Z kolei zielone herbaty japońskie charakteryzuje roślinny, ryżowy smak.

visibility Zobacz

Herbata Newby Ceylon...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz

Herbata Newby Earl Grey...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz

Herbata Newby Darjeeling...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz
speaker_phone
604 517 485

Zadzwoń do nas!

access_time
Pon - Pt / 8:00 - 16:00

Godziny pracy !