Lista produktów wg marki Newby

BLUE PEAK HERBATA ZIELONA...

162,64 zł

Bardzo rzadką herbatę typu blue peak wytwarza się ręcznie z liści zbieranych wczesną wiosną na plantacjach uprawianych w rejonie Gór Błękitnych na południu Indii.Z gałązki zrywane są tylko dwa ostatnie listki oraz zalążek jeszcze nie rozwiniętego liścia(tzw.tips),dzięki czemu napar zyskuje niepowtarzalny smak - charakteryzuje go wyrażnie wyczuwalna woń i słodkawy posmak melona kantalupa.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

BLUEBERRY HERBATA NEWBY...

159,90 zł

Misternie pleciona kulka zielonej herbaty z naturalnym aromatem jagód po zaparzeniu odsłania piękną kompozycję z kwiatów  nagietka ,jaśminu i gomfreny kulistej. Blueberry daje jasny napar o delikatnym posmaku jagód i słodkawym,kwiatowym aromacie.

Olśniewająca kolekcja herbat rozkwitających w wersji mini.Delikatne listki zielonej herbaty z tipsami uniemożliwiają przeparzenie naparu,a idealnie dobrany rozmiar i  starannie pleciona konstrukcja kulki przyśpieszają rozkwitanie i utrzymują kwiatowy bukiecik na dnie szklanki.W jednym opakowaniu znajduje się 20 minikulek jednego rodzaju.

Chiny słyną z najrzadszych i najbardziej niezwykłych herbat na świecie.Wśród nich szczególnie  wyróżniają się wyrabiane ręcznie herbaty rozkwitające.Misternie plecione kulki aromatycznej herbaty zielonej wrzucane na gorącą wodę o temperaturze ok.80 stopni C rozwijają się na podobieństwo barwnego,kwiatu.Ów niezwykle efektowny proces trwa kilka minut,dlatego zdecydowanie zalecamy serwowanie i parzenie herbat rozkwitających w specjalnych dzbankach i szklankach z przezroczystego szkła,które pozwalają obserwować ,jak zielona kulka przemienia się w czarującą kompozycję.

visibility Zobacz

GARDEN BERRIES HERBATA...

113,21 zł

Mieszanka zielonej herbaty z soczystymi owocami jagodowymi daje klarowny napar o intensywnej barwie i świeżym,owocowym smaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

GENMAICHA HERBATA ZIELONA...

65,85 zł

Trdycyjna japońska mieszanka zieloej herbaty sencha z prażonym ryżem.Do stworzenia tej właśnie mieszanki przyczynli się żyjący w zamierzchłych czasach chłopi,którzy mieszali senchę z ryżem,aby wchłaniał wilgoć i zapobiegał jej przedwczesnemu zepsuciu.

Genmaicha NEWBY daje esencjonalny,zielonożółty napar o intensywnym orzechowym aromacie i wyrazistym smaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

GREEN SANGUINELLO HERBATA...

113,21 zł

Mieszanka zielonej herbaty z hiszpańską pomarańczą malinową sanguinello.Kawałki owocu nadają naparowi czerwonawą barwę oraz orzeżwiający cytrusowy smak i aromat.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

GYOKURO HERBATA ZIELONA...

113,21 zł

Herbata gyokuro jest niezwykle popularna w Japonii.Krzewy,z których zbiera się liście do produkcji osłania się przed światłem słonecznym lub uprawia w zacienionych miejscach,dzięki czemu charakterystyczny dla herbat zielonych gorzki posmak zostaje znacznie zredukowany,a bogate w chlorofil liście dają intensywnie zielony napar o wyrafinowanym,roślinnym posmaku.

Selekcjonując najlepszej jakości herbaty zielonej chińscy specjaliści uwzględniają i oceniaja cztery herbaciane atrybuty,które nazywają"czterema pięknościami"(si mei).Są to:kolor,zapach,smak oraz wygląd herbacianych liści.Zgodnie z chińską tradycją selekcjonerzy Newby stosują te same kryteria doboru.

Instrukcja parzenia:Delikatne herbaty zielone zalewamy wodą o temperaturze 70-80 stop.C.Czyste herbaty zielone należy parzyć od 2 do 3 minut,herbaty oolong od 3 do 5 minut,a zielone herbaty smakowe i aromatyzowane przynajmniej 5 minut,gdyż w ich przypadku dłuższy czas parzenia gwarantuje wydobycie pełni smaku wszystkich ingrediencji.

visibility Zobacz

HERBATA NEWBY ASSAM...

22,41 zł

Z położonego w północno-wschodniej części Indii regionu Assam pochodzi jedna z najbardziej znanych czarnych herbat na świecie. Mieszanka złotych tipsów i dojrzałych, poddanych pełnej fermentacji liści daje mocny bursztynowy napar o charakterystycznym posmaku słodu i aromacie melasy.

visibility Zobacz

Herbata Newby Assam...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz

Herbata Newby Ceylon...

37,52 zł

W zachodniej części świata nadal największa popularnością cieszą się w pełni oksydowane herbaty czarne. Najprawdopodobniej jest to efekt przyzwyczajenia z dawnych czasów, kiedy to herbaty dostarczano do Europy kliperami – niepoddawane procesowi oksydacji i przez to delikatniejsze herbaty zielone często psuły się jeszcze w ładowniach, podczas gdy herbaty czarne charakteryzujące się dłuższą trwałością, pomimo trudnych warunków transportu zachowywały pełnię smaku.

Po zbiorach liście na herbaty czarne poddaje sie procesom więdnięcia i rolowania, aby enzymy wydostały sie na powierzchnię liścia. W procesie oksydacji, liście nabierają głębokiej, czerwonawej barwy.

Następnie poddaje sie je działaniu wysokiej temperatury lub praży, a na końcu sortuje i kategoryzuje. Najbardziej popularne herbaty czarne pochodzą z Indii (np. assam i darjeeling) oraz ze Sri Lanki (cejlon).

visibility Zobacz

Herbata Newby Chamomile...

40,59 zł

Rumianek to najprawdopodobniej najbardziej znana mieszanka ziołowa o reputacji sięgającej antyku. Starożytni Egipcjanie nazywali ją eliksirem młodości, a w XVII w. Europie uważana była za panaceum. W dzisiejszych czasach rumianek jest ceniony jako napój wspomagający układ trawienny, dzięki swoim łagodzącym i uspakajającym właściwościom.

visibility Zobacz

Herbata Newby Chamomile...

29,34 zł

Starożytni Egipcjani cenili rumianek ze względu na jego właściwości regenerujące i uważali za eliksir młodości. Z kolei w XVII-wiecznej Europie rumianek, z racji swoich właściwości, był już powszechnie znanym zielem stosowanym w celach leczniczych, jako remedium o działaniu przeciwzapalnym i kojącym. Mieszanka aromatycznych, w pełni rozwiniętych kwiatów rumianku daje klarowny, jasnożółty napar o miodowym aromacie świeżo skoszonej łąki i bogatym, słodkim posmaku.

visibility Zobacz

HERBATA NEWBY DARJEELING...

22,41 zł

Darjeeling produkuje się w słynącym z najlepszych na świecie herbat indyjskim regionie o tej samej nazwie. Mieszanka zielonkawych liści ze srebrzystymi tipsami (pąkami liściowymi) zwana jest powszechnie “szampanem wśród herbat”. Miano to zawdzięcza niepowtarzalnym walorom naparu - kwietny aromat i unikalny posmak gron muszkatu to efekt panujących na zboczach Himalajów warunków pogodowych, w których rosną tamtejsze plantacje. Złocisty, delikatnie wytrawny w smaku darjeeling na długo zapada w pamięć.

visibility Zobacz
speaker_phone
604 517 485

Zadzwoń do nas!

access_time
Pon - Pt / 8:00 - 16:00

Godziny pracy !